NATURLEGEPLADS – EN ANDERLEDES MÅDE AT LEGE PÅ

naturlig legeplads

Hos Vortex henter vi vores inspiration fra naturens egne legepladser. En naturlegeplads er et sted, hvor børn og voksne hele tiden kan lege og opdage og opleve alle elementerne. Alle bidrager også til den sociale, følelsesmæssige og kognitive udvikling.

Naturlig legeplads

Der var engang, hvor naturen var den eneste legeplads, vi havde brug for. Det er også her, vi har fundet inspiration til det spændende design og de mange legemuligheder i Water Journey®.

Finde små fine sten i vandet, hoppe fra sten til sten, løbe langs en flod eller plaske glad rundt i en lille sø. Der kunne vi selv påvirke elementerne og skabe vores egen lille verden af leg. Som børn ude i naturen lærte vi en masse om leg, og det gav os en dybere forståelse af, hvordan verden omkring os er og fungerer.

Der er ikke meget, der kan stimulere os mere og bedre end de former og strukturer, som naturen har givet os. Og af alle muligheder og elementer havde vand den stærkeste tiltrækningskraft: sprøjte, hælde, plaske og fylde spande og gryder.

Vi mennesker elsker vand. Teksturen, legene og den begejstrede latter rører os og vores fantasi.

Et spørgsmål om adgang

Vi ønsker, at vores børn skal lære og udforske den legeplads, vi selv havde som børn.

Men for mange af vores byboere kræver det halvlange køreture og plads i kalenderen at komme i kontakt med naturen.

Desuden kan åbenlyse farer som tvivlsom vandkvalitet, tilgængelighedsproblemer og lignende gøre det sværere for nye generationer at udforske naturlige farvande sikkert og uafhængigt.

Som svar på dette moderne naturunderskud har mange arbejdet på at skabe vandområder i sikre og tilgængelige miljøer.

En ‘naturlig’ løsning

Et stort antal vandlegepladser inkorporerer nogle af de muligheder, som vand giver, men mangler samtidig ofte meget vigtige funktioner og detaljer.

At lege i naturen engagerer os, fordi vi er nødt til at søge og være aktive. Før i tiden brugte vi kviste og ler til at lave dæmninger og forhindringer, og med vandet kunne vi få spændende ting til at ske.

Endeløs leg og fascination. Specialisterne hos Vortex har arbejdet hårdt på at udvikle og genskabe de samme dynamiske og spændende elementer fra den naturlige verden. Vi kan blandt andet præsentere Water Journey® – produktlinjen. I alt er der 4 forskellige versioner af Water Journey® til småbørn, der viser vand, der bevæger sig næsten som i naturen. Børn elsker det og kan lege i lang tid.

Water Journey® er inspireret af naturlige vandløb, kilder, vandfald og vandkaskader, som tilsammen tilbyder mange forskellige legeelementer. Alle disse er i konstant forandring, efterhånden som børnene bruger de forskellige dele af anlægget. Elementerne er primært til småbørn, men tiltrækker ofte alle aldersgrupper med de mange muligheder.

Fordi vandet er lavt, kan forældrene lade deres børn løbe frit og se dem lege, samarbejde, konkurrere, løse problemer og lære noget nyt. Water Journey® bringer de naturlige og nysgerrige instinkter frem. Og børnene vil være engagerede og lege længere med store smil på læberne.

Danmarks nationale akvarium, Den Blå Planet, har en Water Journey®.

sv_SESwedish