Vandleg er den bedste legeplads for børn

Tænk tilbage på din barndom. Hvilken slags vandleg legede du? Legede du mest med haveslanger, vandspande og vandpistoler, eller brugte du mere tid i soppebassiner og swimmingpools? Oplevede du også, at alle børn i nabolaget samledes omkring sådanne oaser på varme sommerdage?

Næsten alle mennesker, især børn, elsker at lege med vand. Det er fascinerende, og en vandlegeplads tiltrækker os alle – især når solen skinner.

Vand er tidløst og har en universel appel. Vandleg går på tværs af kulturer og generationer og appellerer til alle aldersgrupper. Det tiltrækker og bringer folk sammen. Vand bringer mennesker sammen i en fælles sanseoplevelse, der øjeblikkeligt er forfriskende, afslappende, spændende og fortryllende. Men når vi tænker på ordet leg og børn, er det mere sandsynligt, at vi tænker på sjov, sport, legepladser eller leg derhjemme eller i skolen. Vi har en tendens til at undervurdere det sjove og gavnlige ved at lege med vand.

Lad os give nutidens børn de samme sjove oplevelser, som vi havde med vandleg, slanger og sprinklere i haven.

Vandlegeplads og interaktion for børn

Valgbaseret leg og vandleg er en af de vigtigste drivkræfter for fysisk, kognitiv og social udvikling i de første år af et barns liv.

På en god vandlegeplads kan man opleve mange former for leg – individuel, parallel, fantasifuld, samarbejdende eller konkurrencepræget. Hver for sig frembringer de forskellige interaktioner mellem børn og verden, og al denne leg udvikler barnet.

Hver af disse typer vandleg tilbyder forskellige former for interaktion.

Funktionernes egenskaber giver også børn værktøjer til at forstå pædagogiske begreber, som skaber positive fremtidige egenskaber til læring og opdagelse.

Leg med vand har vist sig at være effektivt til at fremme mange færdigheder. Desuden er den uvurderlig for læring og opdagelse i de første leveår.

En vandlegeplads opmuntrer til fysisk aktivitet og udvikling.

Der sker noget særligt, når man tilføjer vand til spillet. Tænk på lyden af børn, der leger i og med vand – griner og hviner af glæde – det er unikt for en vandlegeplads.

Ud over at det er sjovt at lege med vand og være på vandlegepladser, fremmer det både grov- og finmotorikken. Begge dele er nødvendige for en sund fysisk udvikling.

Forskellige former for vandleg fremmer grovmotoriske færdigheder som at løbe, kravle eller hoppe. På den anden side stimulerer interaktive vandlegepladser med pumper, bevægelige vandkanoner eller flydende genstande udviklingen af finmotorikken.

Sanseoplevelser hjælper også brugerne med at forstå den fysiske forbindelse mellem vand og vores kroppe.

Med‘Water Journey‘ kan børn udforske vandets bevægelse.

Vores vandlegeplads – udviklet design i et vandmiljø

Hos CADO AQUA tager vi designet af en vandlegeplads til børn meget alvorligt. Vi arbejder sammen med landskabsarkitekter, designere, projektledere og specialister. Alt sammen for at sikre, at vi designer en vandlegeplads med maksimal legeværdi og læringsmuligheder.

Sammen med Vortex designer vi alle vores produkter med bestemte koncepter i tankerne. I Water Journey® har vi legemoduler, hvor børn kan lege med vand inspireret af naturen. På den måde forvandler vi en vandlegeplads til et legende sted for børn i alle aldre og på alle udviklingsniveauer. Se mere under vores “Fakta”-sider

Grundlæggende værdier i et forenet miljø

Vortex startede i 1995, og når vi laver en vandlegeplads, der er interessant for børn, følger de voksne automatisk med og leger med.

Vandlegepladsen bliver ofte et samlingspunkt i et kvarter. Vi har en lang liste over tidligere forladte og forsømte områder rundt om i verden. Alle er blevet genaktiveret og bragt til live med en vandlegeplads.

Genstart af legens sande natur

Hvis du søger efter artikler og information om leg på nettet, vil du ofte finde forskellige versioner af apps og digitale skærmoplevelser. Der findes utallige sider om teknologi og spilsystemer.

I en tid, hvor fysisk leg ofte bliver nedprioriteret på grund af travle skemaer og glødende skærme, kommer vi ind med leg. Leg med vand giver børn mulighed for at opleve fysisk nærhed, deres krop og virkelige interaktioner. Alle er værdifulde og nødvendige for at udvikle sociale færdigheder og kontakt til andre mennesker.

Vandleg vil altid fortsætte med at give fantasifulde og kreative legeoplevelser.

For at få den største oplevelse og nydelse skal vi måske bare tilsætte lidt vand?

sv_SESwedish